Създаваме иновации в ортодонтията!

By: | Tags: | Comments: 0 | януари 8th, 2021

Четири от научните изобретения и иновации в областта на ортодонтията на д-р Ивелина Иванова-Койчева са сред 17-те проекта, които получиха финансиране от Фондация „Америка за България“ по тема  „Наука с бъдеще“.

iSmile Dental Clinic използва тези средства за да съфинансира създаването на модерна ортодонтска лаборатория, оборудвана с последно поколение техника – 3D дентален скенер, 3D SLA Formlabs Form 3 принтер и др. Това оборудване ни дава възможност не само да предложим на нашите пациенти последните иновации в областта на ортодонтията, но и да разработим и създадем нови такива!

През следващите 18 месеца д-р Ивелина Иванова-Койчева ще работи върху разработката и усъвършенстването на тези 4 нововъведения:
– Иновативен продукт за поставяне и изграждане на стабилизиращи ортодонтски дъги, на горна и долна челюст, който значително оптимизира продължителността на ортодонтското лечение;
– Нов апарат за дистализиране на горни зъби, който предстои да бъде патентован;
– Иновативна система за производство на ретайнери и алайнери;
– Иновация в „Hands-on“ ортодонтското обучение, която ще допълни ортодонтските курсове, които д-р Ивелина Иванова-Койчева предлага на стоматолизи от цял свят в нашата собствена обучителна онлайн платформа StudyOrthodontics.com и в нейните ортодонтски курсове в Udemy.com, които са най-високо оценени и най-добре продавани в категорията си.

Фондация „Америка за България“ е независима, неправителствена и неполитическа американска благотворителна фондация, която работи в партньорство с български организации за укрепване на частния сектор и демократичните институции в страната.

Фондацията е плод на  успеха на Българо-американския инвестиционен фонд (БАИФ), създаден през 1991 г. от Конгреса на САЩ с подкрепата на Американската агенция за международно развитие. За повече информация: www.us4bg.org.“

Подкрепата за д-р Ивелина Тодорова Иванова-Койчева по проект „Разработване на нови методи на лечение в ортодонтията (ортодонтски дъги, изправяне на зъби и ритейнъри)“ е осигурена от Фондация „Америка за България“. Изявленията и мненията, изразени тук, принадлежат единствено на д-р Ивелина Тодорова Иванова-Койчева и не отразяват непременно вижданията на Фондация „Америка за България“ или нейните партньори. Фондация „Америка за България“ не носи отговорност за разработените продукти и/или технологии, нито за тяхното приложение.”

ScienceUp e компания с ясна визия за по-добро бъдеще в сферата на природните науки. В хода на своето развитие, откриваме много пропуски и липсващи звена. Дейностите на Центъра за кариерно ориентиране се състоят в осъществяване на комуникация между компании и млади специалисти, които търсят работа или стаж в сферата на природните и инженерни науки.

Коментари

коментара