д-р Ивелина Иванова – Койчева

Д-р Ивелина Иванова-Койчева е международен лектор и обучава стоматолози от цял свят по ортодонтия. Нейните онлайн ортодонтски курсове са най-продаваните и високо оценени в международната онлайн платформата Udemy.com и се гледат от дентални лекари от Германия, Англия, Италия, Франция, САЩ, Ирландия,Мексико, Бахрейн, ЮАР, Кения, Тайван, Холандия, Тайланд, Турция, Португалия, Египет и др.

Д-р Иванова-Койчева е автор на книгата „Orthodontic Treatment Protocols“ (в продажба в Amazon.com) и е създател на обучителния сайт StudyOrthodontics.com.  Тя е изобретател на иновативен метод за прилагане на стабилизиращи дъги, по време на ортодонтско лечение, които значително оптимизират продължителността на лечението.

Д-р Иванова – Койчева завършва дентална медицина в Медицински университет – София.  Редовен член е на Български зъболекарски съюз, Италианското ортодонтско общество (SIDO), както и на Евразийската асоциация на ортодонтите, и участва ежегодно в научни конгреси. Д-р Иванова – Койчева е сред основателите на Българо – Германското естетично стоматологично дружество.  Има опит в областта на естетични възстановявания и адхезивни техники. Участвала е в състезание за естетично възстановяване на фронтални зъби – Jules Allemand Trophy 2014 г., проведено в град Киети, Италия, като представител на България.

Специализирала ортодонтия в Полша. Посещавала е теоретико-практически курсове в чужбина, водени от световно признати чуждестранни лектори като Dr. Richard P. McLaughlin (създател на системата брекети MBT); Dr Larry Brown, DDS, University of Southern California; Prof. Adrian Becker, Prof. Stella Chaushu, Jerusalem, Israel;  Prof. Dr. Khaled Samir AboulAzm, Egypt; Prof. Nazan Kucukkeles, Turkey; Dr. Marco Rosa, Italy; Dr. Giorgio Fiorelli, Italy.  Участвала е в сертификационни курсове за лечение с брекети от системата Damon.

Д-р Ивелина Иванова-Койчева е автор на над 40 ортодонтски курса, сред които: