Комплексно лечение

Много често нашите пациенти пристигат в клиниката поради конкретно притеснение: болка, паднала пломба, желание за подредба на зъбите и др. При първоначалния преглед ние установяваме откъде идва оплакването на пациените, но и виждаме много други проблеми: кариеси, възпалени и кървящи венци, стари, неестетични пломби, коронки с къси ръбове и счупена керамика, зъби за кореново лечение. Тогава е необходимо да се направи план за комплексно лечение на нашите пациенти. Обикновено този план започва с почистване на зъбен камък и плака и обучение в правилна орална хигиена. В някои случаи, обаче, се налага и по-сериозно и продължително пародонтално лечение. След това сменяме дефектните обтурации и правим първичните кариеси.

Когато пациентите имат нужда да проведат ортодонтско лечение, в този момент Д-р Иванова-Койчева поставя апаратче или брекети. Понякога се налага старите коронки да бъдат заменени с пластмасови по време на лечението за по-добро задържане на брекета върху тях. Пациентите трябва да се научат да чистят зъбите изключително добре по време на цялото ортодонтско лечение. Едва след като приключим с подреждането на зъбите, Д-р Нейчев се заемама със смяна на временните коронки с постоянни, като можем да изберем конструкции с или без метал. В някои случаи можем да променим формата и големината на зъбите, за да може да постигнем една по-красива и хармонична усмивка. Тази процедура се нарича bonding и се прави с високо естетични композити.

Много често в края на комплексното лечение правим и избелване на зъбите, като ние в iSmile препоръчваме това да става със система за домашно избелване, която пациентите сами прилагат вкъщи. Поради факта, че зъбите с пломби и коронки не могат да се повлияят от избелващият агент ние имаме 2 опции: или да изчакаме крайния резултат на избелването и тогава да съобразим с него цвета на новите пломби или предварително да правим 1-2 нюанса по светли възстановявания. След постигането на всички цели от нашия комплексен план назначаваме редовни профилактични визите и почистване на зъбния камък поне веднъж на 6 месеца.